Kvartalsinfo Q3 – 2015

Publicerad tisdag, 22 september 2015

Kvartalsinfo Q3 – 2015

Hej medlemmar i BRF Midsommarbuketten,

Nu börjar hösten komma och sommaren är tyvärr över för denna gång. Vi har upplevt att rengöring av poolen inte fungerat som den ska under sommaren och kommer därför tills nästa säsong se över detta. I övrigt köptes det in möbler till poolområdet under sommaren, dessa tar vi in under vintern så kommer de fram tills nästa år igen. Leksaker som finns ute på innergården kommer rensas bort och slängas, efter den 15:e oktober. Om ni vet med er att ni har några leksaker ute, se till att ta hem dem innan dess.

Under sommaren ritades det mycket på såväl stengångar som gröna ventilationsboxarna på innergården. Även om färgen är vattenlöslig blir det mycket kritrester som dras in i portarna och det kräver rejält regn för att få färgen att försvinna utomhus. Det har påpekats från medlemmar att detta inte är så trevligt att dra in och därför ber vi alla föräldrar att inte låta era barn rita på innergården. Däremot är det självklart ok att rita på golvet på era balkonger/uteplatser.

Vi vill också passa på att tydliggöra vad som gäller vid utlåning av lägenhet (går att läsa om under ”andrahandsuthyrningar” på föreningens hemsida); om ni själva inte är hemma och lånar ut er lägenhet kortare perioder ses detta som en andrahandsuthyrning/upplåtelse och därför måste ni ansöka om detta till styrelsen i god tid. Detta gäller alltså oavsett om ni tar betalt eller inte från den ni lånar ut lägenheten till. Om ni är tveksamma vad som gäller i ert fall, maila styrelsen så diskuterar vi detta.

Det har kommit frågor till styrelsen om man får lov att ha större kalas/fester på innergården där man bjuder in personer som ej är medlemmar i föreningen. Med tanke på att vi är så många boende i föreningen som delar på innergården samt att det låter mycket från innergården, är det inte tillåtet att ha större fester/kalas på innergården. Fester och kalas får hållas inomhus i lägenheterna. Är ni tveksamma vad som gäller är det bara att maila styrelsen.

Vi vill även påminna än en gång till alla som kör in/ut ur garaget att se till att porten stängs efter er. Det har kommit in obehöriga personer i garaget nyligen.

Till sist vill vi informera er om OVK, obligatorisk ventilations kontroll, som är en lag som säger att hus som är mer än 6 år gammalt måste kontrollera alla sina ventilationer. Detta kommer utföras av ett externt företag och innebär att samtliga lägenheters ventilationer kommer besiktigas. Mer info kring detta kommer men vi kan redan nu informera att det kommer ske under året.

Hälsningar
Styrelsen

468 ad